Op visite, naar het ziekenhuis en meer
Door: Nathalie en Petra
Blijf op de hoogte en volg Susanne, Petra, Nathalie, Henrietta, Piet, Marijke
09 September 2009 | India, Coimbatore
Vorige week is er een baby geboren bij een medewerkster van het tehuis. We zijn gelijk de volgende dag op kraamvisite geweest. De meisjes brachten ons naar haar huis, zodat we totaal onverwacht voor haar deur stonden. Ze lag lekker te slapen met haar babytje, maar werd gelijk wakker gemaakt. We voelden dus erg ongemakkelijk, maar ze vond het leuk dat we kwamen kijken.
Toen het weekend voorbij was begonnen de scholen weer. De dag start met een dagopening. Alle kinderen marcheren hier in uniform naar toe en zingen het volkslied. Ook zijn we al een keer op school geweest. Ze hebben heel weinig spullen, maar de jufs zijn wel lief voor de kinderen.
Gistermorgen heeft Nathalie haar hand/vingers tweedegraads verbrand door er kokend water over te gieten (niet expres natuurlijk). Koelen hielp niet genoeg en de vellen hingen eraan. Daarom riepen we de nurse van het kindertehuis erbij. Ze vond het beter om naar het ziekenhuis te gaan. Daar werden we heel vlot geholpen (omdat we buitenlanders waren?) Nathalie kreeg 2 injecties en nog medicijnen voor thuis. Toen we in de wachtkamer zaten met de nurse wilde Petra een foto maken. De nurse bood aan om het te doen, zodat we er samen opstonden. Petra zei: ‘Nee hoor, ik ben normaal, het is leuker als u op de foto gaat’. Gelukkig kon de nurse erom lachen, want zij is natuurlijk ook normaal. Het kostte alles bij elkaar ongeveer 5 euro. Wat goedkoop he? Nathalie heeft al bijna geen pijn meer, dus het is erg meegevallen.
Vandaag werden we uitgenodigd op de kamer van 4 Hindoe-vrouwen. Het was erg gezellig en we hebben daar eindelijk weer eens ‘chips’ gegeten. Omdat wij nooit met onze handen eten, boden ze zelfs voor de chips een lepel aan. Toen we vroegen hoe de vrouwen hun sari (lang Indisch kleed) dragen werden de kinderen weggestuurd, de deur ging dicht en hoepla… daar stond ze zonder sari. Ze heeft uitgebreid voorgedaan hoe ze zich aankleedde. Ondertussen is het al pikdonker en zitten wij lekker buiten een verhaal te typen. Allemaal bedankt voor de berichtjes en kaarten, echt gezellig.
09 September 2009 - 14:15
Jantine:
gelukkig nath dat t weer wat beter gaat...maakte me n beetje zorgen...pfff.. -
09 September 2009 - 14:48
Rianne:
He Petra...
wat leuk om zo het verslag te lezen! Je hebt al veel meegemaakt in t' weekje dat je er bent! Ken je et alfebet al? =)
'k Wens je nog een hele fijne tijd toe met de lieve kinders!
09 September 2009 - 17:07
Nency:
Nou Nathalie dat was schrikken. Ik hoorde het vanmorgen al van Susan. Gelukkig valt het nog mee. Leuk die video. Wat een gedreun zeg. Groetjes. -
09 September 2009 - 17:20
AUNT HENNY:
Hi Natalie, How is your finger? Dont play with hot water anymore! Do you speak some indish already? Till next time, keep up the good work! Bye from the canadian VanDenBrinks. -
09 September 2009 - 17:29
Peter-Machiel:
Zeg Petra en Nathalie,
hoeveel chippies passen er op een lepel???
09 September 2009 - 17:37
Oma Achterstraat:
Lieve dames,
Ik denk veel aan jullie,
en wens jullie Veel sterkte met jullie werk.
De hartelijke groeten van Oma -
09 September 2009 - 18:31
Elize:
ooh nath, heb jij weer he :( beterschap!
liefs -
09 September 2009 - 19:18
Tante Willemien:
He Nath..
Wat een pech maar gelukkig is et meegevalle.. hopen dat je er niet teveel last meer van hebt!
Erg leuk die verslagen,, we blijven jullie volgen =)!
Groetjes van ons allemaal
09 September 2009 - 19:37
Miranda:
lieve nathalie en petra,
wat un gezellige fotos.
je kan wel zien dat de kindjes erg blij met jullie zijn.
nou we wachten alweer op het volgende verslag.
tot gauw -
09 September 2009 - 20:46
Tante Gerda:
Hoi Petra....
Wat leuk om julie te volgen! Nu heb je een beeld hoe het wereldje daar is.Je bent er al helemaal ingeburgerd,zo te zien.
Groetjes van Mij en Fokke -
10 September 2009 - 10:05
Bleytjes:
Hallo Petra,
Erg leuk om al je leuke verhaaltjes te lezen.
We genieten ervan, schrijf maar lekker veel, de kids vinden het erg leuk om te lezen, en alle fotoos te zien.
Succes
groetjes van alle Bleijenbergjes -
10 September 2009 - 15:15
Evan:
hallo peet
gaat het goed.
vind je het leuk daar?
moeten ze daar veel leren?
gr evan
11 September 2009 - 14:19
Davy:
hoooi
stuur nog ff mailtje met wat je de afgelope daagjes gedaan heb
miss you
x -
11 September 2009 - 18:47
Diana:
Hoi Nath en Petra,
hoe is het nu met je hand nath? Wat een pech zeg!
Jullie zijn leuk bezig met de kids zie ik op de foto's.
Ooh ben zo jaloers, kwou dat ik mee was!! Echt leuk joh!
Tot het volgende reisverslag liefs diana
ps. nath mis je ons al?! -
11 September 2009 - 20:42
Ma:
hallo meisjes gaat het een beetje nath ik moest je de groeten doen van tante didi en je sterkte wensen met je hand dus groetjes ma -
12 September 2009 - 14:47
Henny A.:
Petra, ik had gisteren een mail naar je geschreven, maar ik kon hem niet versturen (ik zal wel weer wat verkeerd gedaan hebben), dus heb geduld, hij komt nog wel. Nathaly ook de hartelijke groeten , en allebei een goede zondag. -
12 September 2009 - 18:27
Gerlinda:
Haa Nath,
Dat was wel schrikken zkr?! Hopelijk gaat t nu weer beter!
Erg leuk om jullie verslagen te lezen.
Veel succes jullie daar!
Liefs Gerlin -
17 November 2009 - 21:12
Arianne:
Nou, wat lees ik me nu! Eten jullie niet met je handen?!
Heerlijk om jullie verhalen te lezen! Ik krijg bijna zin om te komen. Veel is er weer veranderd en het is leuk om te zien dat jullie heel andere kinderen hebben gevonden dan wij. Of waarschijnlijk moet ik zeggen dat zij jullie hebben gevonden.
Veel plezier verder en zorg goed voor de kinders hè?!
(Ps. probeer echt met je handen te eten!)